woensdag 4 september 2013

Van kleinkind zwangere moeder wil met zoon trouwen

De 40-jarige weduwe Betty Mbereko uit Zimbabwe en haar zoon van 23 willen graag trouwen. De vrouw is inmiddels al zes maanden zwanger van haar eigen kleinkind.

Om te bewijzen dat de liefde serieus is, wilden de twee geliefden dus met elkaar trouwen. Een lokale rechtbank schrok toen Mbereko dit verzoek voorlegde.

Zoon Farai verklaarde maar al te graag met zijn moeder te willen trouwen. Zo kan hij de bruidsschat, die zijn overleden vader nooit kon afbetalen, alsnog aflossen.

Volgens Mbereko heeft zij, als weduwe, met veel pijn en moeite het geld bij elkaar geschraapt om haar zoon naar school te sturen. Nu hij succesvol is, heeft ze er 'recht op' om mee te profiteren van zijn salaris, zo redeneert ze in The Zimbabwe Mail. 'Laat me genieten van al mijn harde werk.'

De stamoudste wilde het huwelijk onder geen beding toestaan. 'In het verleden hadden we hen vermoord, maar nu zijn we bang voor de politie.' Het verliefde stel kreeg de keus: het huwelijk afzeggen of vluchten. Mbereko en haar zoon kozen voor die laatste optie. Ze hebben het dorp inmiddels verlaten voor een nog onbekende bestemming.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten