vrijdag 11 oktober 2013

'Haagse agenten niet bestraft voor oppakken diplomaat'

De politieagenten die zaterdag in Den Haag de Russische diplomaat Dmitri Borodin oppakten, krijgen geen sancties opgelegd. Dat zeggen bronnen tegen het AD.

Nederland gaat daarmee in tegen de wens van de Russen. Volgens hen moeten de agenten worden gestraft omdat zij de diplomatieke onschendbaarheid van de diplomaat met voeten hebben getreden.

Borodin werd zaterdag opgepakt omdat hij zijn kinderen zou hebben mishandeld. De man was volgens de agenten stomdronken, de kinderen verwaarloosd en het huis een bende. Nederland heeft inmiddels excuses aangeboden aan de Russen. Of deze de excuses accepteren is nog niet bekend.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken liet donderdag weten geen onderzoek te doen naar Borodin omdat er 'geen reden is om hem ergens van te verdenken'.

Slachtoffers auto-ongeluk
Daarnaast kunnen autobezitters die het slachtoffer zijn geworden van de roekeloze dronkenmansrit van de Russische diplomatenvrouw Borodina waarschijnlijk fluiten naar een schadevergoeding. Dat schrijft de Telegraaf. Het hele gezin van hoofdrolspeler Dmitri Borodin is onschendbaar en hoeft geen aansprakelijkheid te erkennen.




Bron

Lees ook: Moskou: 'Wij blijven wachten op stappen tegen agenten'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten