vrijdag 11 oktober 2013

Moord op Amerikaans meisje na 22 jaar ontrafeld

© ap.


Het heeft 22 jaar geduurd, maar onderzoekers hebben eindelijk het verhaal achter de dood van 'Baby Hope' ontrafeld. Het meisje werd op 23 juli 1991 dood gevonden in koelbox naast een autosnelweg in New York City. Dat meldt de New York Post.

Het stoffelijk overschot van het kindje werd op 23 juli 1991 naast een autosnelweg gevonden door wegwerkers. Ze was naakt, vastgebonden, en seksueel misbruikt. De identiteit van het kind, wiens leeftijd tussen drie en vijf werd geschat, konden de onderzoekers - tot nu - nooit te weten komen. Ze werd 'Baby Hope' genoemd.

Na twee jaar speurwerk waren de onderzoekers nog geen stap verder. Het knaagde aan hen dat het meisje geen mooie begrafenis kon krijgen. Daarom claimden ze haar officieel als familie, waarna ze een publieke herdenkingsplechtigheid kreeg in 1993.

DNA-test
Nu, 22 jaar later, komt er opeens schot in de 'cold case'. Er kwam een tip binnen, die blijkbaar leidde naar de zus van het meisje. Zo kwamen de speurders uit bij de moeder, wier relatie tot het meisje bevestigd werd door een DNA-test.



De moeder wordt momenteel door de onderzoekers aan de tand gevoeld. Volgens de New York Post heeft ze al verteld dat het meisje Angelica Ramirez heet, maar over de omstandigheden van haar dood weet ze naar eigen zeggen niets. Haar ex-vriend blijkt nu wel de hoofdverdachte te zijn. Zo heeft de vrouw getuigd dat ze haar dochter bij hem moest afzetten, waarna de ex-vriend de deur toesloeg en de vrouw vertelde nooit meer terug te komen. Uit schrik heeft ze dat nooit aan de politie durven opbiechten.

Volgens de politie komt een arrestatie van de man er aan. 'Dit is het begin van het einde', aldus politiechef Joe Reznick, die het onderzoeksteam van begin af aan leidde. De hoofdverdachte zou zich momenteel in Mexico bevinden, maar de politie doet er alles aan om hem op te pakken.




Bron
Lees ook: Mysterieuze moord 'Baby Hope' na 22 jaar opgelost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten