dinsdag 22 juli 2014

KLM-vlucht naar Tel Aviv geschrapt

Een KLM-vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv van vanavond gaat niet door vanwege de onduidelijke veiligheidssituatie bij de stad in Israël. Dat liet een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij weten.

Het gaat om vlucht KL0461, die om 20.50 uur zou vertrekken vanaf de luchthaven. Of er ook de komende dagen vluchten worden geschrapt, is nog niet bekend. KLM bekijkt de situatie per dag.

Tel Aviv gaat gebukt onder raketbeschietingen vanuit de Gazastrook. Vandaag ontplofte een projectiel vlak bij het vliegveld.

24 uur
Ook de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft alle vluchten van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen van en naar Tel Aviv voor 24 uur stilgelegd. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

Het verbod is ingesteld vanwege de raketbeschietingen vanuit de Gazastrook op doelen in Israël, waaronder de kustplaats Tel Aviv. Het ontplofte projectiel speelt ook hier een rol.

Eerder vandaag lieten zeker twee Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen weten de luchthaven van Tel Aviv te mijden vanwege de raketbeschietingen. Delta Air Lines liet een toestel naar het vliegveld Ben Gurion, dat al boven de Middellandse Zee hing, omkeren en landen in Parijs. Het bedrijf schorste 'tot nader order' de dagelijkse vluchten naar Tel Aviv. American Airlines deed dat ook met zijn vluchten naar de Israëlische kustplaats.

Ook de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines schrapt dinsdag en woensdag drie vluchten naar Tel Aviv 'omwille van onduidelijkheid over de veiligheidssituatie ter plaatse'.




Bron


Geen opmerkingen:

Een reactie posten