woensdag 23 juli 2014

Wereldreis 17-jarige piloot eindigt in dodelijke crash

© Facebook/Haris Suleman.


De 17-jarige Haris Suleman, die ervan droomde de jongste piloot te worden die in 30 dagen de wereld rondvloog, is tijdens de reis verongelukt. Het privévliegtuigje waarin hij samen met zijn vader aan de recordpoging bezig was, stortte vandaag in zee bij Amerikaans-Samoa.

Volgens Amerikaanse media stortte het toestel kort na het opstijgen van het vliegveld van Pago Pago door onbekende oorzaak in zee.Reddingswerkers vonden later het lichaam van Haris Suleman. Zijn vader Babar is nog niet gevonden.

De vader en zoon, Amerikanen van Pakistaanse afkomst, waren op 19 juni vertrokken van een vliegveld bij Indianapolis, in de staat Indiana. Ze wilden tijdens hun reis, waar een goed doel aan was verbonden, in 30 dagen de wereld rondvliegen en onder meer 21 grote steden aandoen.

Toestel neergezet op snelweg
In 2008 wist vader Suleman zijn toestel nog neer te zetten op een snelweg in Indiana, nadat hij technische problemen ondervond. Voor hun vertrek had Haris daarom nog tegen de media gezegd dat, mocht het nodig zijn, zijn vader de controle over het vliegtuig zou overnemen.

Haris had zijn vliegbrevet weliswaar nog maar kort, maar was wel bevoegd boven de oceaan te vliegen. Hij zei tegen de Indianapolis Star dat de vlieglessen hem veel geleerd hadden. 'Ik heb het gevoel dat ik, door piloot te worden, erg veranderd ben', vertelde Suleman. 'Het is erg moeilijk om op een punt te komen, waarbij je de wereld rond kan vliegen.'

Gisteren nog tweette Haris hoe mooi hij Pago Pago vond: 'Pago Pago staat zonder twijfel in de top vijf van plaatsen waar ik deze zomer geweest ben.' Het was het laatste bericht op Twitter. Vlak voordat het toestel neerstortte, wist de jonge piloot nog een noodbericht uit te zenden.


Bron: bekijk de video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten