zondag 16 november 2014

Cameron geschokt door onthoofdingsvideo


Peter Kassig tijdens de aankondiging van zijn onthoofding, begin oktober. © Videostill.


De Britse premier David Cameron is geschokt door de nieuwe onthoofdingsvideo van Islamitische Staat. Hij noemde de executie van de Amerikaanse hulpverlener Peter Kassig een koelbloedige moord. 'IS heeft opnieuw laten zien hoe verdorven ze zijn.'

Groot-Brittannië bekijkt of de naar buiten gebrachte beelden echt zijn. Als de video echt is, is dit opnieuw een walgelijke moord, zei een Britse regeringswoordvoerder. Als de video echt is, is het de vijfde onthoofdingsvideo van een gegijzelde westerling.

Massa-executie
In de propagandavideo van de terreurgroep lijkt Kassig samen met zo'n twintig Syrische piloten en officieren te worden vermoord. Het lijkt erop dat Kassig zelf wordt onthoofd door de vermeende Britse beul 'Jihadi John', net als eerder twee Amerikaanse journalisten en twee Britse hulpverleners.

In de video bedreigt IS onder meer de VS, Groot-Brittannië en sjiitische moslims. 'Vandaag slachten we de militairen van (de Syrische president) Bashar (al-Assad) en morgen slachten we jouw militairen', richt een IS-strijder zich tot de Amerikaanse president Barack Obama.




Bron
Lees ook: Onthoofde Kassig mogelijk eerst doodgeschoten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten