woensdag 19 november 2014

Hond vindt een van Amerika's meest gezochte criminelen


Carly deed wat de politie niet kon, een gezochte kinderverkrachter vinden. © kos.


Er is een einde gekomen aan de grote zoektocht naar een van Amerika's 'most wanted' voortvluchtigen. Een hond vond de schedel van Kevin Stoeser, een notoire pedofiel. Hij kon in oktober 2013 ontsnappen en sindsdien waren de Amerikaanse autoriteiten op zoek naar Stoeser.


Stoeser zat een gevangenisstraf van elf jaar uit toen hij ontsnapte. De Amerikaan was veroordeeld voor het seksueel misbruik van kinderen en het bezit van kinderporno. Volgens Hector Gomez stond Stoeser op de lijst van de vijftien meeste gezochte criminelen van de VS. Een labrador deed dus wat de politie niet kon: hem terugvinden.

De 13-jaar oude Carly vond de schedel van de verkrachter in de buurt van de gevangenis in Texas waar hij ontsnapt was. En dat is knap want de politie had de buurt zorgvuldig uitgekamd. Maandenlang zijn ze er op zoek geweest naar de man.

Het baasje was toch wel wat geschrokken toen haar viervoeter met een vreemd voorwerp in de muil naar huis kwam. ,,Ze loopt altijd rond met speeltjes in haar muil zoals plastic eendjes, kippen of andere stukken kinderspeelgoed maar de schedel was toch wel speciaal. Vaak brengt ze dingen mee naar huis maar dit was toch wel het laatste wat ik verwacht had", aldus baasje Bonnie Vinklarek die haar verhaal deed op de zender KTBC.

Na een uitgebreide dna-test van de opmerkelijke vondst bevestigde de politie dat het wel degelijk ging om de schedel van Stoeser. De politie kan niet met zekerheid verklaren hoe de man aan zijn einde gekomen is maar vermoedt dat hij verdronken is tijdens de zware overstromingen van oktober vorig jaar in de buurt van de gevangenis. Op het hoofd van de voortvluchtige stond een beloning van 25.000 dollar. Het is nog niet zeker of het baasje van de hond het geld krijgt...





Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten