zaterdag 22 november 2014

Longpatiënten besmet met Noro-virus in Nieuwegein

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein © ANP.


Op de verpleegafdeling voor longpatiënten (C3) op locatie Nieuwegein van het St. Antonius Ziekenhuis zijn tientallen patiënten en medewerkers ziek geworden van het Norovirus. Het virus is zeer besmettelijk en veroorzaakt buikgriep met braken en diarree als opvallendste symptomen.

Volgens woordvoerder Marie Jeanne Douven heeft het virus slechts een verpleegafdeling getroffen en zijn daarom alleen daar extra maatregelen getroffen. ,,Bezoek ziet bij aankomst al een bord dat waarschuwt en waarop wordt gevraagd om bij binnenkomst en bij vertrek de handen goed te wassen'', zegt ze. Ook personeel heeft te maken met extra hygiënemaatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De afdeling wordt extra schoongemaakt en zieke mensen worden geïsoleerd verpleegd.

,,Elders in het ziekenhuis is het virus niet geconstateerd. Daar zullen patiënten en bezoekers dan ook niets merken'', zegt Douven.

Afgelopen dagen werden in totaal 10 medewerkers en 12 patiënten ziek. Mensen die het Norovirus oppikken krijgen meestal na één tot drie dagen klachten. Ook misselijkheid, koorts, hoofdpijn, buikpijn en buikkramp komen voor. Meestal verdwijnen de klachten binnen een paar dagen.

Onlangs dook het gevreesde virus nog op in Verpleeghotel Bovenwegen in Zeist. Een groot deel van de bewoners en medewerkers werd ziek. Alle afdelingen werden tijdelijk gesloten.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten