dinsdag 27 maart 2012

Microsoft haalt gigantisch botnet offline

Technologiebedrijf Microsoft heeft in samenwerking met enkele Amerikaanse marshals een gigantisch botnet offline gehaald. De marshals vielen kantoren binnen in de staten Pennsylvania en Illinois en wisten zo een netwerk van 13 miljoen geïnfecteerde computers uit te schakelen. Dat botnet wist in de afgelopen jaren al 100 miljoen dollar van geïnfecteerde gebruikers te stelen.

Volgens Richard Boscovich, het hoofd van de cybetcrime afdeling van Microsoft, was deze operatie de meest complexe in de geschiedenis van de afdeling. Het ging hier om een netwerk van 13 miljoen computers die geïnfecteerd waren met het Zeus-virus. Die zogenaamde malware kan de toetsaanslagen van gebruikers bijhouden. Op die manier kunnen wachtwoorden en gebruikersnamen gestolen worden.

"Ik denk niet dat we elk Zeus-botnet nu offline hebben gehaald", aldus Boscovich. "Maar we hebben we enkele van de grootste botnets een zware klap toegebracht. We verwachten dan ook dat de cybercriminelen deze actie nog lange tijd zullen voelen."

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten