maandag 26 maart 2012

Transgender weggestuurd bij Miss Universe-verkiezing

Jenna Talackova mag er dan uitzien als een echte beauty, haar geboorteakte laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De blondine uit Vancouver kwam ter wereld als man, en daarom werd ze onlangs uit de Miss Universe-verkiezing geknikkerd.

'Transgenders zijn niet welkom, want dat zijn geen echte meisjes', luidt de verklaring. In de regels staat inderdaad dat elke kandidaat bij de geboorte al het vrouwelijke geslacht moet hebben.

Talackova leidde de organisatie met een leugentje om de tuin, maar viel uiteindelijk door de mand. De Canadese versie van Darline Devos neemt haar echter niets kwalijk. 'Jenna voelt zich een echte vrouw, en dat is ze ook. Ze had niet gedacht dat mensen vragen zouden gaan stellen. Ze hoopte dat we haar weer in de wedstrijd konden brengen, maar we kunnen echt geen uitzondering maken. Jammer, want ze keek er zo naar uit. Dat ze nu niet kan meedoen, betekent echter niet dat we haar niet mogen.'

Talackova (24) had de vrouwelijke trekjes al toen ze amper vier jaar oud was. Op haar veertiende startte ze met een hormonentherapie, en vijf jaar later volgde de operatie. 'Ik beschouw mezelf als een vrouw, ondanks mijn verleden', verklaart ze.





Bron:
Lees ook: Ook transgender kan Miss Universe worden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten