dinsdag 8 mei 2012

VS: Aanslag al-Qaeda op vliegtuig verijdeld

De Verenigde Staten zeggen een zelfmoordaanslag op een passagiersvliegtuig te hebben verijdeld. Terreurnetwerk al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland wilde een bom aan boord van een toestel laten ontploffen. Dat is gisteren in Washington bekendgemaakt.


President Barack Obama werd in april van de terreurplannen op de hoogte gebracht. Hij heeft de veiligheidsdiensten toen opdracht gegeven 'de noodzakelijke stappen te nemen om te beschermen tegen een dergelijke aanval', verklaarde de Nationale Veiligheidsraad.

Volgens het orgaan, dat Obama adviseert, was er geen gevaar voor het publiek. Volgens diverse Amerikaanse media had de zelfmoordenaar nog geen doel uitgekozen of vliegtickets gekocht. De geheime dienst CIA heeft naar verluidt de bom onderschept. Het is niet bekend of de terrorist nog leeft. De daders zouden mogelijk een onderbroekbom hebben willen gebruiken.

In 2009 probeerde een al-Qaedaterrorist een bom in zijn ondergoed te laten ontploffen tijdens een vlucht van Schiphol naar Detroit. Hij kon worden overmeesterd door de Nederlander Jasper Schuringa.

Geslaagde operatie
Afgelopen zondag werd de militair leider van al-Qaeda in Jemen, Fahd al-Qasaa, gedood door een aanval met een onbemand Amerikaans vliegtuigje. Het is niet duidelijk of met die geslaagde operatie de aanslag is verijdeld

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten