zaterdag 30 juni 2012

Chimpansees sleuren student bijna 2 kilometer mee

De 26-jarige Andrew Oberle vecht voor zijn leven nadat twee chimpansees hem aanvielen en bijna twee kilometer meesleurden. De Amerikaanse student is een dierenliefhebber die in Zuid-Afrika het gedrag van de mensapen bestudeerde.

De student van de University of Texas werd donderdag plotseling aangevallen door twee chimpansees in een Zuid-Afrikaans reservaat. Oberle, die hun gedrag bestudeerde, werd bijna twee kilometer meegesleurd door de apen. De moeder van het slachtoffer, Mary Flint, zegt dat haar zoon gepassioneerd was door de mensapen sinds hij de documentaire van de bekende biologe Jane Goodall had gezien.

Flint zegt tevens dat Andrew de risico's kende en dat de aanval hem waarschijnlijk niet zou tegenhouden om zijn onderzoek verder te zetten. Oberle kreeg verscheidene beten van de apen Mickeh en Amadeus. De ambulanciers moesten wachten op gewapende versterking om Oberle te bevrijden en hem te behandelen.

Toeristen rondleiden
Toen het voorval plaatsvond, was Oberle toeristen aan het rondleiden in het Jane Goodall Institute Chimpanzee Eden nabij Johannesburg. Dat was een onderdeel van zijn studie. Hij was een van de twee hekwerken die hem van de dieren scheidden gepasseerd en stond bij de tweede elektrisch beveiligde omheining toen de apen hem onder de draden door bij zijn voeten hun territorium introkken en meesleurden.

De student werd zeer ernstig toegetakeld. Hij verloor een oor en stukken van zijn tenen en vingers en had diepe wonden en breuken over heel zijn lichaam. Chimpansees zijn doorgaans zes keer sterker dan de mens. De betrokken dieren zitten in een reservaat dat (vaak zwaar) mishandelde apen opvangt.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten