dinsdag 26 juni 2012

Voortvluchtige overvaller gearresteerd in Amsterdam

De politie heeft gisteren in Amsterdam een van de meest gezochte criminelen van Nederland gearresteerd, de 23-jarige Karim el M. Hij wordt ervan verdacht een overval te hebben gepleegd op een filiaal van de Rabobank in Driebergen, vorig jaar mei, waarbij gericht op een agent in burger werd geschoten.

De Bosstraat in Driebergen met op de achtergrond het Rabobankfiliaal dat vorig jaar werd overvallen, vermoedelijk door de gisteren in Amsterdam aangehouden verdachte. © Street View.

Dat meldt de NOS. De Utrechtse politie wil geen commentaar geven op het bericht en laat weten later vandaag met meer mededelingen te komen. Een even oude medeverdachte, Yassine A., werd vorig jaar augustus aangehouden. Tegen hem werd afgelopen maand voor de rechtbank in Utrecht een gevangenisstraf van 9 jaar geëist.

Op 24 mei vorig jaar werd het personeel van het bankfiliaal in Driebergen bedreigd door een man met een vuurwapen die geld eiste. Hij ging ervandoor met een handlanger die buiten klaarstond met een scooter. Die werd later klemgereden door een agent in burger van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) die getuige was van de overval. Ook de bestuurder van een geldwagen was bij de aanhouding betrokken.

Gericht geschoten
Daarop deden de overvallers een poging een auto te kapen. Ze schoten daarbij gericht op de politieman, die nog net kon wegduiken. De kogel kwam door de voorruit in een nabijgelegen woning terecht. De daders vluchtten te voet.

Vorig jaar juni werd na een tip gepoogd de verdachten aan te houden in een woning in Amsterdam, maar ze bleken daar niet aanwezig. Na aanhouding van Yassine A. verspreidde de politie foto's van de nog gezochte Karim el M.

Bron zie foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten