woensdag 27 mei 2015

Italiaanse tiener overleeft 43 minuten onder water

Illustratiebeeld. © thinkstock.


Een veertienjarige Italiaan die eind april bijna drie kwartier vastzat onder water en daarbij een hartstilstand kreeg, gaat wellicht volledig herstellen. Dat heeft het San Raffaele ziekenhuis waar hij behandeld wordt vandaag gezegd. De dokters hebben echter wel een van zijn benen tot onder de knie moeten amputeren.

De jongen was op 24 april met vrienden gaan zwemmen in een kanaal buiten Milaan. Op een bepaald moment kwam hij echter niet meer boven omdat hij vast was komen te zitten en werd hij pas "minstens 43 minuten later" gered. De lichaamstemperatuur van de tiener bedroeg nog maar 29 graden Celsius en hij had een hartstilstand gekregen.

Nadat de jonge Italiaan in het ziekenhuis al geruime tijd aan een machine lag die zijn hart en longen gaande hield, begonnen "zijn vitale organen geleidelijk aan hun autonome activiteit te hernemen", zegt het ziekenhuis. Een van de benen van de tiener moest echter geamputeerd worden tot onder de knie.

De genezing is opmerkelijk, aangezien dokters de jongen weinig kans gaven. Alberto Zangrillo, de hoofdarts van San Raffaele en een bekende Italiaanse dokter, zei dat de jongen zo'n wanhopig geval was dat hij eigenlijk zelfs niet eens naar het ziekenhuis zou moeten zijn gebracht volgens de medische protocols. Hij had namelijk al veel te lang onder water doorgebracht.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten