vrijdag 30 oktober 2015

Amerikanen sturen speciale eenheid naar Syrië

© reuters.


De Verenigde Staten sturen minder dan vijftig man van een speciale eenheid naar Noord-Syrië. President Obama heeft zijn fiat aan de inzet van deze grondtroepen gegeven. Dat is vrijdag in Washington meegedeeld. Het sturen van een kleine eenheid in de strijd tegen Islamitische Staat werd enkele dagen geleden al door minister Ash Carter van Defensie aangekondigd.

De bedoeling is dat de militairen in de komende maand naar het noorden van Syrië afreizen. Hun taak is vooral het adviseren van strijders tegen IS, zelf zullen ze niet ten strijde trekken. Dat zei een anonieme bron bij het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Om IS verder aan te pakken, sturen de VS met goedkeuring van de president A-10- en F-15-gevechtsvliegtuigen naar de basis Incirlik in Turkije. Ook Jordanië en Libanon krijgen meer militaire steun. Deze landen worden door de VS voorzien van inlichtingen die nodig zijn om luchtaanvallen op IS uit te voeren. Verder komt er overleg met de Iraakse minister-president Haider al-Abadi over de aanpak van de terroristen van IS.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten