zaterdag 13 augustus 2011

Advocatenkantoor fraudeert met tonnen aan overheidsgeld

Een advocatenkantoor uit Groningen heeft jarenlang voor honderdduizenden euro's gefraudeerd met overheidsgeld. Tiebout Advocaten haalde op grote schaal extra euro's binnen door aanvragen voor de rechtsbijstand te vervalsen.
Dagblad van het Noorden schrijft dat het onderzoek naar het exacte geldbedrag nog loopt. De Raad voor de Rechtsbijstand heeft aangegeven dat het gaat om 450 illegale aanvragen voor gefinancierde rechtsbijstand. Een aanvraag is tussen de 800 en 1000 euro waard en bedoeld voor mensen die zelf geen advocaat kunnen betalen.







Het advocatenkantoor ging over te vervalsing om veel meer zaken te kunnen doen dan op basis van kwaliteitsnormen is toegestaan. Een advocaat mag jaarlijks maximaal 250 aanvragen behandelen om de kwaliteit van de rechtsbijstandszaken te waarborgen.

De frauderende advocaten omzeilden die norm door extra aanvragen op naam te zetten van bijvoorbeeld jonge advocaten en stagiairs die zich helemaal niet met rechtsbijstandszaken bezighielden. Poststukken werden bij binnenkomst afgevangen, zodat de kantoorgenoot er niks van wist.

Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Vier advocaten moeten zich binnenkort verantwoorden voor de tuchtrechter.
(Redactie)

Bron:

2 opmerkingen:

  1. Vroeger noemden we dat ...
    witte boorden criminaliteit .
    Nu...maffia maatjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De maffia bestaat toch niet meer, of zijn ze hiernaartoe verhuisd.

    BeantwoordenVerwijderen