vrijdag 12 augustus 2011

Mythische vetduivel veroorzaakt doden op Sri Lanka

Een duivel. Screenshot van de website indi.ca


Er sluipt een troep vetduivels door ruraal Sri Lanka en de wezens hebben al drie doden veroorzaakt. Omdat dorpelingen geloven dat er daadwerkelijk een mythisch wezen op rooftocht is, zijn twee mensen ten onrechte aangezien voor een vetduivel, en in paniek vermoord. Een derde stapte tijdens de jacht op het monster op een val voor wilde zwijnen, die onder stroom stond.
In volksvertellingen is een vetduivel (een 'grease yaka') een mythische man die bij mensen inbreekt en hun vrouwen meeneemt of verkracht. Hij is van top tot teen met vet ingesmeerd zodat hij niet kan worden gepakt. Deze truc is in het verleden door inbrekers overgenomen.

Bijten in borsten
Op dit moment doet in het centrale heuvelgebied van Sri Lanka het gerucht de ronde dat het wezen op strooptocht is en dat hij jonge vrouwen in de nek en de borsten bijt.

De politie zegt enerzijds dat het verhaal onzin is, maar maakt er het er niet beter op door anderzijds te melden dat ze een groep vetduivels hebben gearresteerd. Uit angst voor het monster blijven vrouwen binnenshuis en bewapenen mannen zichzelf met knuppels, stokken en messen.

Twee mannen op een motor, die gekleed waren in het zwart, werden woensdag door een groep theeplukkers aangezien voor vetduivels en letterlijk in stukjes gehakt. Een 22-jarige man die in de jungle op jacht was naar het monster, elektrocuteerde zichzelf toen hij op een zwijnenval trapte die onder stroom stond.

Vrijgelaten
Tientallen anderen zijn gewond geraakt: zo meldt Reuters bijvoorbeeld dat dorpelingen in Ottomavadi het politiestation woedend bestormden omdat een verdachte vetduivel was vrijgelaten.

Het geloof in geesten en duivels is op het platteland nog sterk, en dorpelingen geloven dat mythische wezens zich onder de mensen kunnen begeven. (Sacha Kester)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten