zaterdag 13 augustus 2011

Twintig toeristen bevrijd na nacht in Duitse berggondel


Alle twintig mensen die de nacht moesten doorbrengen in een geblokkeerde berggondel op weg naar het vermaarde slot Neuschwanstein in Zuid-Duitsland, zijn in veiligheid gebracht. De toeristen zaten meer dan achttien uur lang vast in de gondel en moesten met een helikopter uit hun benarde positie bevrijd worden.

De getroffen toeristen, onder wie vijf kinderen, kregen medische verzorging, eten, drinken en dekens. Volgens de politie stellen ze het, gezien de omstandigheden, goed. De gondel viel stil nadat de kabel van de Tegelberglift door een deltavliegtuig geraakt was.







Kort na zonsopgang werden ze met een helikopter uit hun benarde positie bevrijd. Hulpdiensten konden de meeste toeristen meteen bevrijden, maar door de duisternis moest de reddingsoperatie met klimmers, touwen en helikopters gestaakt worden. Twintig personen, onder wie vier kinderen, brachten de nacht door in de gondel 50 meter boven de grond.

Deltatoestel
De piloot van het deltatoestel bleef ongedeerd, zijn 35-jarige gezel liep lichte verwondingen op. Het is niet duidelijk waarom het toestel tegen de kabel vloog. (dpa/belga/sam/vsv)

Bron:

Lees ook: 'Hij krijste als een varken maar excuses, ho maar'
Lees ook: Kamikazepiloot die berggondel deed blokkeren aangeklaagd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten