dinsdag 23 augustus 2011

Graffiti op wegdek verwijst naar snelwegschutter


De politie Noord-Holland Noord zoekt naarstig naar de dader(s) die mysterieuze graffiti hebben achtergelaten waarin een relatie wordt gelegd tussen de snelwegschutter en de A7-incidenten waarbij geregeld vreemde objecten op het wegdek worden gegooid.
Dit schrijft het AD vandaag.

Afgelopen weekend waarschuwden buschauffeurs de politie toen bleek dat bij het busstation langs de A7 bij Abbekerk vreemde teksten op het wegdek waren geklad. A7-terreur hartje A12 sniper en Catch me if you can stond er onder meer te lezen. Ook dreigde de schrijver met Dit is niet de laatste keer, wees voorbereid en It geit on. Die laatste tekst verwees mogelijk naar de plastic geit die diezelfde nacht op het wegdek van de A7 belandde.







De politie Noord-Holland Noord gaat er nog niet vanuit dat de A12- schutter die deze maand tientallen autoruiten stukschoot, dezelfde is als de degene die sinds februari vreemde voorwerpen op de A7 tussen Den Oever en Abbekerk gooit. 'Daar zijn verder nog geen aanwijzingen voor,' zegt politiewoordvoerder Menno Hartenberg tegen het AD .

Volgens Hartenberg is het goed mogelijk dat de graffitischrijver dezelfde is als degene die de vreemde objecten op de A7 gooit. 'Het is opvallend dat de teksten van dezelfde dag zijn als waarop de geit op de snelweg belandde. Toch hoeft het niet om dezelfde persoon te gaan.'

Op de A7 tussen Den Oever en Abbekerk worden sinds februari allerlei spullen op het wegdek gegooid, waaronder een magnetron, een keramieken koe en een tv. De snelwegschutter schoot deze maand autoruiten van 27 auto's aan diggelen op de A12 en snelwegen rond Rotterdam. In beide zaken houdt de politie de daders verantwoordelijk voor poging tot doodslag. Het OM in Rotterdam heeft 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. (Redactie)

Bron

Lees ook: Vermoedelijke snelwegschutter vlucht in grijze Golf 
Lees ook: Verdachten schietincident snelweg aangehouden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten