woensdag 24 augustus 2011

Ontdek de ruimte met ultieme heliumballon


Naar de ruimte kan je niet alleen met supersonische toestellen. Het Spaanse bedrijf 'Zero2infinity' biedt toeristen een alternatief met een heliumballon.

De 'bloon' zal zo'n 36 km boven de aarde zweven waardoor de reizigers een subliem uitzicht hebben op onze planeet. Volgens de Daily Mail wordt de heliumballon uitgerust met een soort gondel, waarin de toeristen in optimaal comfort kunnen meevliegen tijdens een tocht van vijf uur. Er is plaats voor vier passagiers en twee piloten.







Parachute
Omdat er enkel helium gebruikt wordt, is er geen schadelijke uitstoot. Bovendien kan de ballon vanuit een opblaasbaar station gelanceerd worden gebruik makende van optimale condities waar ook ter wereld. Om terug naar de aarde te keren, koppelt men de gondel los van de ballon. Met een parachute bereikt de bloon opnieuw onze planeet.

Je kan nu al jouw plaats in de bloon reserveren voor een vertrek in 2013 maar daarvoor moet je wel zo'n 102.000 euro ophoesten. Volgens de uitvinders zal het zonder twijfel een onvergetelijke ervaring worden want ruimtetoeristen zullen de sterren, de zon en de aarde zien zoals nooit tevoren. (kve)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten