donderdag 25 augustus 2011

Zweed eet 70 jaar oud vlees: "Het smaakte niet slecht"


Ooit al eens afgevraagd of vlees ook beter wordt met de jaren? Allicht niet. Een Zweed nam de proef echter op de som, en opende een bokaal met rundvlees die al 70 jaar niet meer geopend was. Dat meldt The Local.
De schoonouders van Eskil Carlsson hadden het vlees gesteriliseerd en weggestopt tijdens de Tweede Wereldoorlog, in een periode dat rantsoeneren aangewezen was. Ze besloten de bokaal niet te openen voor het geval rampspoed hen opnieuw zou treffen.










Toen Carlsson de bokaal tien jaar later voor het eerst ontdekte, was er vanuit de familie een soort "respect" gegroeid omdat hij zo lang gesloten was gebleven. "Af en toe werd het verhaal van de bokaal weer opgerakeld en stilaan werd hij een beetje deel van de familie", aldus Carlsson. 

Toen zijn vrouw overleed, vond de Zweed het welletjes geweest. Hij nodigde al zijn buren uit om samen van het vlees te proeven. "Hoe het was? Het stonk niet echt", vertelde Carlsson aan de krant. "Het was niet slecht. Al moet ik niet overdrijven. Het was zeker geen delicatesse." (hlnsydney/sps)


Bron:


bit.ly/mOFMSq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten