maandag 22 augustus 2011

Moeder krijgt lichaamsresten doodgeboren zoontje in enveloppe

Danielle Tivey, een 27-jarige Engelse moeder, heeft een forse schadevergoeding gekregen na een enorme blunder van het ziekenhuispersoneel van het Southend Hospital in Essex, een graafschap ten noordoosten van Londen. Bij haar bevalling in januari 2007 werd één van haar twee jongetjes, Tommy, doodgeboren. Het duurde uiteindelijk acht maanden vooraleer Tivey de stoffelijke resten van Tommy terugkreeg omdat het ziekenhuispersoneel het formulier waarop stond dat Tivey haar baby wou begraven, was kwijtgespeeld.
Bekijk hier een foto van Danielle met haar partner George en hun zoontje Alfy, tweelingbroer van de doodgeboren Tommy.







Wanneer het lichaampje uiteindelijk vrijgegeven werd, ontving Tivey aan de receptie van het ziekenhuis gewoonweg een bruine enveloppe met daarin enkele lichaamsdelen, zoals huidstalen, van haar zoontje. Tivey spande een rechtszaak in tegen het ziekenhuis: ze had constant nachtmerries en de relatie met haar partner George leed ook zwaar onder het voorval. Ze heeft nu een aanzienlijke schadevergoeding gekregen.

Het ziekenhuis heeft haar excuses meermaals aangeboden, maar wenste niet te reageren op het nieuws. Wel zou er een interne reorganisatie plaatsgevonden hebben. Tijdens een routinecontrole bij de gynaecoloog een maand voor de bevalling werd de dood van Tommy geconstateerd. De moeder maakte snel daarna haar wens om de baby dood ter wereld laten komen, kenbaar aan de dokters. (odbs)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten