woensdag 21 september 2011

Astronauten langzaam blind

© epa

Als de NASA doorzet met haar plannen om astronauten naar Mars te sturen, is de kans groot dat die daar niks te zien krijgen als ze aankomen omdat ze langzaamaan blind worden. Steeds meer astronauten klagen immers over het feit dat hun zicht fel achteruitgaat als ze maanden in het Internationaal Ruimtestation ISS hebben doorgebracht. Dat meldt de Orlando Sentinel.
Eens de astronauten terug op aarde zijn, komt hun zicht geleidelijk aan wel terug. Maar NASA vreest nu dat een drie jaar durende missie naar Mars voor veel grotere problemen zou kunnen zorgen.







"Niemand is ooit lang genoeg in de ruimte geweest om te weten hoe dit kan evolueren", zegt een neurochirurg in de krant. "Als ze effectief starten met missies naar Mars, is het niet de bedoeling dat ze daar uiteindelijk met een bende blinde astronauten aankomen."

NASA erkent dat het probleem mogelijk gevolgen heeft voor de Mars-missie en heeft een aantal wetenschappers onder de arm genomen om het fenomeen te onderzoeken. De ruimtevaartorganisatie laat haar astronauten ondertussen speciale brillen dragen in het ISS. (hlnsydney/sps)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten