zaterdag 24 september 2011

'Internet gebruiken in strijd tegen extremisme'

© ANP

Europese landen moeten veel meer het internet gebruiken om zich te wapenen tegen gewelddadig extremisme. Dat stelt de Europese politieorganisatie Europol vandaag.
In aanbevelingen aan de Europese Raad van ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken stelt de organisatie dat er een virtuele taskforce voor moet komen.

Europol bracht de raad gisteren verslag uit over onderzoek naar de dubbele aanslag in Noorwegen in juli, waarbij 77 mensen omkwamen. Europol doet geen mededelingen over de resultaten van het onderzoek.






De politieorganisatie zette onmiddellijk na de aanslagen 50 antiterrorisme experts uit heel Europa op de zaak. Ook liet Europol weten met politiebazen van zeven Europese landen samen te werken in een speciaal netwerk om internationale dreigingen van rechts-extremisme in kaart te brengen.

Daaruit volgt nu de aanbeveling dat er in Europees verband een taskforce en een platform moeten komen voor het monitoren en uitwisselen van informatie over de dreiging van individuen en groepen die in verband worden gebracht met gewelddadig extremisme.

Europol stelt de aanbevelingen binnenkort te bespreken met de EU-lidstaten.
(ANP/Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten