vrijdag 23 september 2011

Vrouw (58) bevalt na 27 jaar ivf-pogingen van tweeling

De uitdrukking 'De aanhouder wint' krijgt wel een heel speciale betekenis na het lezen van dit verhaal. Een Milanese vrouw van 58 jaar, getrouwd met een man van 74, is gisteren bevallen van een tweeling: een jongetje van 2 kilo en een meisje van 1,8 kilo. Opmerkelijk: het koppel had na 27 jaar vruchteloze ivf-pogingen in Italië zijn toevlucht gezocht tot het Oostblok en nu was het dus wel raak.






Op pensioen
Moeder en vader zijn al een tijdje op pensioen. In het begin van de jaren '80 had het koppel voor het eerst via ivf geprobeerd zwanger te worden. Na talrijke mislukte pogingen hoopte het stel zijn kinderwens toch te kunnen vervullen met een ivf-techniek die in Italië verboden is. In een Oost-Europees land was de ingreep wel succesvol.

Keizersnede
Door de hoge leeftijd van de moeder was de bevalling zeker niet zonder risico's. Ze moest enkele weken eerder al in bed blijven. Uiteindelijk kwam de tweeling zeven weken te vroeg ter wereld via een keizersnede en vervulde na al die jaren de grote kinderwens van het koppel. (kh)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten