vrijdag 23 september 2011

Kans op nazomerrecord

SOEST - Er bestaat een kans dat de periode van fraai nazomers weer die vandaag aanbreekt, de recordboeken in kan. De nieuwste vooruitzichten op een periode van stabiel en zonnig hogedrukweer wijzen dat vrijdag uit.

De komende tien dagen wordt het droog en zonnig weer met temperaturen tussen 20 en 25 graden. Alleen op maandag of dinsdag zorgt een doortrekkend frontje voor wat meer bewolking en mogelijk een lokale bui maar het weer herstelt zich razendsnel.







Morgen is het overwegend zonnig en 21 graden. Zondag is het met volop zon en weinig wind tussen 21 en 23 graden. Ook is het die dag prachtig strandweer. In de nachten en vroege ochtend is er kans op mist en lage wolken die snel oplossen.

Volgende week is het hogedrukgebied zo sterk dat van een blokkade van depressies kan worden gesproken. Via het zuiden draait de wind bij naar het oosten. De temperaturen liggen eerst rond 21 graden, later rond de 24.

 September eindigt daarmee briljant en niets wijst voorlopig meer op een doorbraak van storingen vanaf de Oceaan, zoals dat de afgelopen weken het geval was door restanten van orkanen. Ook in midden-Europa, waar het begin deze week nog sneeuwde, is het weer danig opgeklaard. Bij veel zon wordt het in de dalen rond de 20 graden. In Zuid-Europa blijft het onverminderd zomers. Spanje, Portugal, Italië, Griekenland en Turkije halen dit weekeinde met gemak de 30 graden.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten