donderdag 22 september 2011

Nu te koop: eerste pil die rimpels doet verdwijnen


Het geheim om je rimpels kwijt te raken, zit vanaf nu in een pil. Vanaf vandaag wordt een anti-agingmedicijn verkocht dat kraaienpootjes met een derde belooft te beperken.
Britse wetenschappers ontwikkelden een pil die je drie keer per dag moet nemen. Uit tests bij 480 vrouwen blijkt dat deze lijntjes rond de ogen met 30 procent in 14 weken kan verminderen. Het bevat een mengeling van voedingsextracten als vitamine C en E, isoflavonen uit soya, lycopeen uit tomaten en omega-3 uit visolie, die worden allemaal momenteel als voedingssupplementen verkocht. Deze pakken volgens de onderzoekers de genetische oorzaken van veroudering aan.







40 euro
Uit Britse, Franse en Duits tests bij 110 vrouwen blijkt dat wie deze pil neemt duidelijk meer collageen aanmaakt dan wie een placebo neemt. De proefpersonen hadden gemiddeld 10 procent minder kraaienpootjes, maar in sommige gevallen namen deze met 30 procent af binnen drie en een half maanden. Dit zou de eerste pil zijn waarvan bewezen is dat deze je echt jonger laat lijken. Je betaalt iets minder dan 40 euro voor een maand. Naarmate vrouwen ouder worden, daalt hun niveau van oestrogeen en produceert hun huid minder collageen, een stof die je gelaat egaal en elastisch maakt. De meeste anti-rimpel crèmes werken in op de bovenste laag van de huid en krijgen daarom de kritiek niet efficiënt te zijn.

Diepe rimpels
Professor John Casey zegt dat het middel werkt door de genen te activeren die oestrogeen en collageen produceren, dit beperkt rimpels en schade door de zon in de diepere lagen van de huid. "We gebruikten ingrediënten waarvan bewezen is dat ze de oorzaken van veroudering aanpakken, hierdoor gaan oude zich als jonge cellen gedragen. Vijf jaar lang hebben we de ingrediënten op honderden vrouwen getest. Deze combinatie kan diepe rimpels in 14 weken verminderen. Momenteel is er niets op de markt die dat kan evenaren." De pil wordt verkocht op www.dovespa.co.uk. . (ep)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten