woensdag 7 maart 2012

"Lichaam Osama werd naar VS gevlogen voor crematie"

De laatste rustplaats van Osama bin Laden blijft voor de nodige commotie zorgen. Volgens de officiële versie kreeg de gevreesde terroristenleider een zeemansgraf, maar uit gelekte e-mails blijkt nu dat zijn lichaam naar de Verenigde Staten gebracht zou zijn voor crematie.

Uiteraard is het Wikileaks dat met deze gevoelige info op de proppen komt. De klokkenluiderssite kreeg de gegevens dan weer van Anonymous, een hackerbeweging die er in slaagde om maar liefst 2,7 miljoen vertrouwelijke e-mails van Stratfor te onderscheppen. Deze inlichtingendienst -beter bekend als de 'schaduw-CIA'- verzamelt en analyseert gegevens over onder meer terrorisme.

Volgens de hackers had Stratfor absoluut geen kaas gegeten van databasebeveiliging. "We hebben nu heel wat zogenaamde 'smoking guns' in handen, die een ander licht kunnen werpen op misdaadzaken", klinkt het.







"Getransporteerd naar Maryland"
Ook in de zaak-Osama dus. Volgens de Obama-clan werd zijn lichaam op zee begraven, zoals de islamitische traditie het voorschrijft. Fred Burton, de vicevoorzitter van Stratfor, heeft daar echter zijn twijfels bij. In een e-mail schreef hij dat Osama's lichaam met een CIA-vliegtuig op weg was naar Dover, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Delaware. Vandaar zou het naar de Armed Forces Institute of Pathology in Maryland getransporteerd zijn. Dat het bewuste instituut vier maanden na de dood van Bin Laden de deuren sloot, voedt alleen maar meer de complottheorieën.

Op 27 februari gaf Stratfor toe dat vertrouwelijke informatie gestolen was. "Een betreurenswaardige en illegale inbreuk op de privacy", noemde de inlichtingendienst het. "Sommige mails kunnen vervalst zijn, sommige kunnen echt zijn. Wij zullen daar echter geen commentaar op leveren, wij wensen immers geen tweede maal slachtoffer te worden van dit soort praktijken."

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten