woensdag 30 mei 2012

Doodsangsten in Rotterdamse 'horrorlift'

Bewoners van de 20 verdiepingen tellende Arrheniusflat in de Rotterdamse wijk Ommoord durven de lift niet meer in. De liften maken regelmatig een vrije val, spuwen vuurspetters of stoppen er plotseling mee. "Doodeng!"

In blinde paniek probeerde Wil Zoomer (62) afgelopen weekend uit de lift te klauteren. De lift bungelde tussen de eerste en tweede verdieping. Een buurman, die eveneens vastzat, schoot te hulp. Hij gaf haar een zetje en redde ook haar hondje Mister uit de benauwde situatie.

Vuurspetters
"Ik was doodsbang. De lift bonkte tegen de muur en maakt een snerpend geluid. De deur ging een stukje open en ik zag vuurspetters", vertelt Zoomer aan de Nederlandse kranten AD/Rotterdams Dagblad.

Zoomer was niet de enige gedupeerde van de twee kapotte liften, die van donderdag tot afgelopen maandag beurtelings uitvielen. Ook de gehandicapte Daniëlle de Bakker, 18de etage, vervloekt de 'horrorlift'. "Het is wekelijkse kost dat er één kapot is." Zondag liet de 26-jarige vrouw, die een botziekte heeft, haar rolstoel noodgedwongen thuis en liep naar beneden. Met haar ongelijke benen was dit bijna ondoenlijk. "Ik heb nu veel pijn."

Rechtszaak
Ze steunt Wil Zoomer en haar onderbuurvrouw Ans Weber, die een rechtszaak willen aanspannen tegen woningcorporatie Havensteder. Ze eisen een nieuwe liftreparateur.

Havensteder betreurt de problemen, maar benadrukt dat de liften veilig zijn. Onderzocht wordt hoe de uitval voorkomen kan worden. Om de onrust weg te nemen wil de corporatie de bewoners van 160 woningen deze week bij elkaar roepen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten