donderdag 10 mei 2012

Kunstfoto's ontketenen klopjacht door Interpol

De conceptuele Oostenrijkese kunstenares Sigrid Fleckseder liet foto's van zichzelf nemen, waarbij ze poseerde als 'lijk'.Maar medewerkers van de fotodienst waar ze haar foto's liet printen tipten de politie. En al snel werd Interpol ingeschakeld om een klopjacht op te zetten naar de vermeende moordenaar.

Sigrid Fleckseder en haar partner Christian Thomas maakten de foto's waarop Sigrid met gescheurde kleren of in ondergoed op treinsporen en in een bos ligt. De beelden kaderen in een kunstproject met als titel 'De Vier Seizoenen van de Dood'.

'Wilt u deze eens printen?'
Toen ze de geheugenstick in een elektronicawinkel in Wenen achterliet om de beelden te laten printen, stuurde de bedrijfsleider de stick naar het hoofdkantoor in Duitsland. Daar werd Interpol er bij gehaald.

Moordrecherche
Sigrid besefte pas dat er een internationaal onderzoek liep toen de politie aan haar deur stond. Ze had immers haar adres gegeven om de foto's te laten opsturen. 'Ik weet niet wie het meest verrast was: ik omdat de moordrecherche aan mijn deur stond, of de speurders die zagen dat ik gewoon in leven was. Het spijt ons dat we zoveel ophef hebben veroorzaakt.'

Bron  zie foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten