maandag 7 mei 2012

Vrouw ziet op Skype hoe echtgenoot wordt gedood

De vrouw van een Amerikaanse militair die als ziekenverzorger was gelegerd in het Afghaanse Tarin Kowt, blijkt vorige week via Skype getuige te zijn geweest van de moord op haar echtgenoot. Dat hebben de nabestaanden van de militair, Bruce Kevin Clark, gisteren bekendgemaakt.

Zonder ook maar enig voorteken te hebben gegeven, viel de 43-jarige Clark op 30 april voorover terwijl hij voor de webcam in zijn Afghaanse verblijf met zijn vrouw zat te praten. Zijn lichaam verdween uit beeld en zijn echtgenote zag een kogelgat in de kast waarvoor hij had gezeten.

De webcam bleef openstaan terwijl Clarks echtgenote zijn collega's in Afghanistan probeerde te alarmeren. Pas na twee uur konden twee Amerikaanse militairen de woning bereiken, waar ze constateerden dat Clark inderdaad was gedood.

Kogelgat
Intussen hadden enkele in de VS gelegerde collega's zich naar het huis van Clarks echtgenote begeven, waar ze via het computerscherm alleen maar konden vaststellen dat het gat in de kastdeur inderdaad een kogelgat moest zijn.

De toedracht van het incident is nog onduidelijk. Er is geen dader aangehouden. Het lichaam van Clark is intussen naar de VS gerepatrieerd. Naast zijn vrouw laat hij twee dochters na van 3 en 9 jaar.

Bron
Lees ook: Vrouw via Skype getuige van zelfmoord partner
Lees ook: Geen kogel in lichaam militair die tijdens Skypen overleed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten