maandag 7 mei 2012

Patiënt vat vlam tijdens operatie

De 52-jarige Enrique Ruiz werd opgenomen voor een tracheotomie in het Lincoln ziekenhuis in New York. Tijdens de operatie zette het hoofd van de chirurgie-afdeling hem per ongeluk 'in brand'. Ondanks tweedegraadsverbrandingen in Ruiz' nek en borst, werd er geen melding van gemaakt in zijn medisch dossier.

Tijdens de tracheotomie (een operatie waarbij een opening in de voorzijde van de luchtpijp wordt gemaakt, middels een snede in de huid in het midden van de hals, red.) zou de elektronische scalpel van chirurg Jay Yelon te dicht in de buurt van de zuurstoftoevoer zijn gekomen. Hierdoor ontstond een 'kleine explosie', laten bronnen binnen het ziekenhuis weten aan de New York Post.

Voordat het vuur gedoofd kon worden liep patiënt Ruiz tweedegraads-brandwonden op aan zijn nek en borst. Toen hij bijkwam van zijn verdoving, verkeerde hij in gruwelijke pijn. 'Het voelt alsof mijn borst brand,' zei hij tegen zijn broer.

De operatie vond plaats op 19 april. In het medisch dossier is het incident niet opgenomen. Dr. Yelon stelt dat de vlammen werden gedoofd, 'zonder de patiënt in gevaar te brengen'. Omdat er geen melding is gemaakt bij de juiste instanties, wordt de zaak momenteel onderzocht.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten