woensdag 9 mei 2012

Mysterieus wezen diep in oceaan op video vastgelegd

Diep in de oceaan heeft een onderwatercamera een mysterieus wezen gefilmd. Wetenschappers kunnen voorlopig niet zeggen wat we op de beelden zien. Speculaties variëren van een soort kwal tot de restanten van een walvisplacenta.

Op het eerste gezicht zou een kwal de meeste logische verklaring zijn, maar het wezen op de video zou organen en eigenschappen hebben die nog nooit gezien werden bij een kwallensoort.

Het zou ook de placenta van een walvis kunnen zijn, maar dat verklaart de rare vormen op de huid weer niet. Als het een kwal is, zou het mogelijk om een Stygiomedusa Gigantea kunnen gaan. Deze soort kan tot zes meter groot worden en werd de afgelopen 110 jaar maar 114 keer gezien. De kennis over deze kwallensoort is daarom maar zeer beperkt aanwezig.

Een andere suggestie is dat het wezen niet meer dan een visnet is, maar het lijkt toch uit zichzelf te bewegen. Maar ook de plaats waar dit gefilmd is, blijft een mysterie. Het filmpje werd eind april op YouTube geplaatst, maar de maker gaf geen details prijs over de bizarre opname.




Bron

Lees ook: Experts geven uitsluitsel over mysterieus wezen in oceaan

1 opmerking:

  1. Het is de moeite waard om deze video te bekijken. Een prachtig beest.

    BeantwoordenVerwijderen