zondag 29 juli 2012

Amerikaan krijgt 6.500 dollar boete voor bezoek aan Cuba

Zachary Sanders (38) uit New York reisde veertien jaar geleden - hij was toen 23 - zonder toestemming naar Cuba. Sanders was leraar Engels in Mexico en besloot een paar weken in Cuba te gaan kijken 'hoe een socialistisch land in de praktijk werkt'. Hij benadrukt dat hij "geen illusies had" en "geen aanhanger is van de Cubaanse regering".

De Amerikaanse overheid klaagde Sanders aan omdat hij niet over de nodige reisdocumenten beschikte, waarna een jarenlange juridische strijd ontstond. Gisteren viel het definitieve verdict: Sanders moet 6.500 dollar (5.275 euro) boete betalen.

De Verenigde Staten legt aan haar burgers beperkingen op inzake reizen naar Cuba, die kaderen in het vijftig jaar oude handelsembargo tegen het communistisch regime. De beperkingen en de mate waarin ze worden gecontroleerd en bestraft varieerde onder de verschillende Amerikaanse regeringen.







Sanders had destijds niet de vereiste toestemming om naar Cuba te reizen. Een Amerikaanse douanebeambte rook onraad toen Sanders naar de VS terugkeerde via de Bahamas zonder te verklaren dat hij op Cuba was geweest. De douanier viste toen een doos Cubaanse sigaren uit Sanders' bagage, die hij niet had aangegeven.

Sanders werkt inmiddels als advocaat in New York, waar hij voornamelijk arme migranten vertegenwoordigt. Aan de balie in de staat New Jersey werd hij geweigerd nadat hij erkende dat hij naar Cuba was geweest, wetende dat zulks illegaal was

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten