zondag 29 juli 2012

Bioscoopschutter Aurora 'bezeten door demon'

De dader van de schietpartij in het Amerikaanse Aurora, waarbij onlangs 12 mensen omkwamen en 58 gewond raakten, 'is bezeten door een demon.' Dat suggereert een Amerikaanse katholieke priester. .

'Was hij bezeten door een demon? Misschien. Het gebeurt', schrijft Dwight Longenecker uit Greenville uit South Carolina in een column op de religieuze website Patheos.

Na de schietpartij in de staat Colorado, waarbij 12 doden vielen, hebben religieuze leiders en publieke figuren al veel verhitte discussies veroorzaakt, door het suggereren van uiteenlopende verklaringen voor het bloedbad dat schutter James Holmes aanrichtte.

Zondeprobleem
De voormalige presidentskandidaat Mike Huckabee, een baptische predikant, gaf het 'zondeprobleem' van de Amerikanen de schuld. De Republikeinse politicus Louie Gohmert zei zelfs dat de schietpartij plaatsvond omdat bidden in het openbaar verboden is op publieke scholen. Hierdoor zouden de Amerikanen de 'beschermende hand' van God zijn kwijtgeraakt.

Meer voor de hand liggende oorzaken van de slachtpartij van Holmes, zoals een slechte jeugd, een mentale stoornis, sociale vervreemding, een extreme politieke of religieuze overtuiging, of blootstelling aan gewelddadige games, wees Longenecker van de hand. De echte schuldige, zo meent hij, is spiritueel en kwaadaardig.







Verschrikkelijke aandoening
'Demonische bezetenheid is een zeldzame, vreemde en verschrikkelijke psycho-spirituele aandoening', zegt hij. 'Simpel gezegd, neemt een boosaardige intelligentie bezit van de geest en de ziel van een persoon.'

De priester geeft aan dat het stellen van de diagnose van een mogelijke demonische invloed erg moeilijk is. Hij stelt dat een exorcist 'vaak het gevoel heeft alsof hij geblinddoekt door een mijnenveld in drijfzand wandelt. Hij worstelt met een hoop glibberige octopussen.'

Longenecker suggereert dat het uiteindelijk het beste is te zeggen dat Holmes werd overgenomen door het 'Kwade'. 'Er is iets gebeurd met de zachtaardige wetenschapper. Hij veranderde in een monster. Iets verdraaide zijn geest en hart, en het Kwade sloop binnen. Het Kwade besmette zijn leven. Het nam hem over.'

Bron bekijk de foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten