donderdag 2 augustus 2012

Vogel slaat gat in vliegende Boeing

Een grote vogel botste op een Boeing van United Airlines toen het vliegtuig dinsdagochtend de landing inzette op de luchthaven van Denver. De piloot, die nauwelijks tijd had om van het incident te bekomen, kon het toestel ondanks een groot gapend gat in de neus veilig aan de grond zetten. De 151 passagiers bleven ongedeerd.
De piloten waren er zich onmiddellijk van bewust dat het vliegtuig in botsing was gekomen met een vogel en lieten de controletoren weten dat er zich een noodsituatie aandiende, aldus de Daily Mail. Vrij snel werd duidelijk dat het toestel grote schade had opgelopen aan de neus, de snelheidsindicatoren en de horizontale stabilisator.

Geluk
Luchtvaartexpert Steve Cowell aan ABC7: 'Het is een geluk bij een ongeluk dat het dier slechts de neus van het toestel geraakt heeft aangezien daar geen vitale elektronische apparatuur zit.'

Deskundigen vermoeden dat het om een gans ging maar de resten van de vogel moeten nog onderzocht worden om dit te bevestigen.

De toename van het aantal botsingen met dieren is opmerkelijk. In 1990 werden er 1.793 gevallen geregistreerd, terwijl er in 2010 al sprake was van 9.622 incidenten. Het overgrote deel van de aanvaringen vond plaats tijdens het opstijgen of landen.

Bron bekijk de foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten