zaterdag 6 juli 2013

Gewonde inbreker sleept bestolen gezin voor rechter

Een neergestoken inbreker klaagt zijn slachtoffer aan voor slagen en verwondingen. "En terecht", zegt zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke in de krant Het Laatste Nieuws. "Het geweld was buiten alle proportie. Mijn ongewapende cliënt zweefde twee dagen tussen leven en dood."

In juni brak een dief in bij een moeder en haar zoon uit het West-Vlaamse Gistel. Moeder Aline schrok zich een ongeluk toen er plots een gemaskerde inbreker naast haar bed stond. Haar zoon hoorde het gekrijs, greep naar een mes, stoof de slaapkamer van zijn moeder binnen en stak de inbreker in de borst.

"Het geweld dat die gebruikte, was buiten alle proportie", legt Vandemeulebroucke uit aan de krant. "Mijn cliënt was ongewapend en kreeg drie messteken rond het hart. Hij liep een klaplong op, verloor anderhalve liter bloed, belandde in een coma en zweefde twee dagen tussen leven en dood."

De advocaat stelt dat wettige zelfverdediging hier niet van toepassing is. "Mijn cliënt was ongewapend, had niét de intentie de moeder of zoon aan te vallen en heeft enkel een fiets gestolen."

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten