zaterdag 6 juli 2013

Trein ontspoort en explodeert in Canada

Een goederentrein met ruwe olie is zaterdag bij een kleine stad in de Canadese provincie Quebec ontspoord, waarop enkele tanks explodeerden. De explosies vernietigden 30 omliggende gebouwen en veroorzaakten vlammen van honderden meters hoog. Of er slachtoffers zijn gevallen kon de politie nog niet zeggen.

Ongeveer 1000 van de 6000 inwoners van de stad Lac-Mégantic, bij de grens met de Verenigde Staten, zijn uit hun huizen geëvacueerd.
Volgens de omroep Canadian Broadcasting Corp. zijn er vier opslagtanks ontploft. Omstanders zeggen vijf tot zeven heftige explosies te hebben gehoord. De trein had 73 wagons en ontspoorde net na 1 uur 's nachts lokale tijd.

De brandweer heeft de hulp van Amerikaanse collega's ingeroepen om het vuur te blussen. Enkele uren na de ramp waren nog dikke zwarte wolken te zien boven de brandende trein. De brandweer houdt rekening met de mogelijkheid dat andere opslagtanks ook ontploffen, omdat ze onder druk kunnen staan.

Dat bemoeilijkt het blussen van de brand. De politie meldde dat de inhoud van sommige opslagtanks weglekt in de rivier die door de stad loopt. Vorige week ontspoorde in Canada een goederentrein met ruwe olie in de stad Calgary in het zuidwesten van het land. De trein werd toen geborgen zonder dat er olie was weggelekt.




Bron
Lees ook: Treinramp Canada: 13 doden, nog 37 vermisten
Lees ook: Zoektocht naar slachtoffers inferno Canada
Lees ook: Politie Canada: alle vermisten treinramp dood
Lees ook: Canadese trein ontplofte door gebrek aan remkracht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten