donderdag 29 augustus 2013

Bank schikt discriminatiezaak met 160 miljoen dollar

© afp.


De Amerikaanse bank Merrill Lynch is in één van de grootste rechtszaken over rassendiscriminatie tot een schikking gekomen. Als de schikking wordt goedgekeurd door de rechtbank in Chicago ontvangen de 1200 benadeelde zwarte financieel adviseurs een bedrag van 160 miljoen dollar, zo'n 125 miljoen euro.

Financieel adviseur Maroc Howard reageerde verheugd op het nieuws, maar hij zei ook dat 'het beter was geweest als we nooit onze toevlucht hadden hoeven zoeken in zo'n rechtszaak'. 'Als ik vanaf het begin gewoon eerlijk behandeld zou zijn geweest, dan had ik meer verdiend dan ik nu via deze regeling krijg', aldus de 55-jarige Howard, die nog steeds voor de bank werkzaam is.

Ook een andere eiser, Marshell Miller, die de bank inmiddels heeft verlaten, zei blij te zijn dat er na acht jaar eindelijk een einde is gekomen aan het procederen. 'Het was een lange strijd, maar het was het absoluut waard.'

Merrill Lynch - met ruim 15.000 financieel adviseurs één van 's werelds grootste investeringsbanken, wilde niet reageren op de uitkomst, noch bevestigen dat er een schikking op tafel ligt.

De Amerikaanse bank werd ervan beschuldigd zijn zwarte medewerkers bewust weg te houden bij de grootste klanten. Daardoor zouden ze 43 procent minder hebben verdiend dan hun blanke collega's.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten