woensdag 28 augustus 2013

Israëlische spionnen hoorden Syrisch regime over gifgasaanval praten

Amerika claimt over 'extra informatie' te beschikken die uitwijst dat het Syrische regime absoluut verantwoordelijk is voor de dodelijke gifgasaanval. Het Witte Huis zei gisteren deze informatie in de loop van deze week openbaar te maken. De 'extra informatie' is mogelijk afkomstig van de Israëlische geheime dienst.

De mannen van Unit 8200 van deze inlichtingendienst moeten absoluut hun wenkbrauwen hebben gefronst toen ze onlangs een gesprek afluisterden tussen Syrische regerings- en legerfunctionarissen. Ze bespraken de aard en omvang van een nog uit te voeren gifgasaanval. Die van vorige week woensdag op een buitenwijk van Damascus, om precies te zijn.

De Israëlische geheime dienst wist ook vast te stellen welk legeronderdeel de brute gifgasaanval uitvoerde: de 155ste brigade van de 4de pantserdivisie, die onder leiding staat van de broer van Assad. Wat het land met deze informatie heeft gedaan nadat de signalen werden opgepikt, blijkt nog onduidelijk, maar volgens Israël is het genoeg bewijs om te stellen dat Assad achter de aanvallen zit.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten