maandag 26 augustus 2013

Assad: 'Amerika wacht een mislukking als het aanvalt'


Syrische militairen in Damascus. © afp.


Volgens de Syrische president Bashar al-Assad staat de Verenigde Staten een mislukking te wachten als het Syrië aanvalt. Assad heeft dat gezegd in een interview dat maandag is gepubliceerd door de Russische krant Izvestia.

Volgens de Syrische president zijn westerse beschuldigingen van een gifgasaanval bij Damascus vorige week 'onlogisch' en 'politiek gemotiveerd'.

'Amerika staat een mislukking te wachten als in alle oorlogen die het heeft ontketend van Vietnam tot de dag van vandaag', aldus Assad tegen Izvestia.

Rusland bezorgd
Rusland is erg bezorgd over de mogelijke Amerikaanse militaire actie tegen Syrië, liet het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken maandag weten.

Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft bij zijn Amerikaanse ambtgenoot John Kerry op terughoudendheid aangedrongen.

In de verklaring staat dat Moskou met 'grote bezorgdheid' kennis heeft genomen van een mogelijke Amerikaanse reactie op een vermeende gifgasaanval door het Syrische regime bij Damascus vorige week.

In Syrië doen VN-inspecteurs maandag onderzoek naar de aanval. Bij de aanval zouden volgens tegenstanders van de regering van Assad honderden doden zijn gevallen.







Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten