woensdag 28 augustus 2013

Ogen van Chinees jongetje met geweld uitgestoken


© afp.


De Chinese politie heeft een beloning uitgeloofd voor informatie over de aanval op een jongen van zes, bij wie de ogen zijn uitgestoken. Dat melden Chinese staatsmedia vandaag.

De mishandeling vond op 24 augustus plaats in de stad Linfen, in de provincie Shanxi. Het jongetje ging naar buiten om te spelen en werd enkele uren later door zijn ouders teruggevonden. De twee oogballen van het slachtoffer werden aangetroffen in het veld.

Persbureau AFP meldt dat het kind nu in het ziekenhuis ligt. De politie heeft een beloning 100.000 yuan (ruim 12.000 euro) uitgeloofd voor informatie over de zaak.

De ouders van het jongetje zijn boeren. Hij zou zijn moeder verteld hebben dat hij buiten liep, toen een vrouw hem naar een veld lokte, en hem aanviel. In het begin suggereerden staatsmedia dat de hoornvliezen waren verwijderd, wat zou wijzen op orgaanhandel, maar nu zegt de politie dat deze nog aanwezig zijn.

Volgens de politie is het motief voor de bizarre verminking nog niet duidelijk. 'We doen keihard ons best om deze zaak op te lossen', zei een agent.




Bron
Lees ook: Blinde Guo Bin (6): 'Waarom is het altijd donker?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten