vrijdag 28 februari 2014

Engeland wil al vóór huwelijk een verplicht akkoord over scheiding

© thinkstock.



Geliefden in Engeland en Wales die overwegen in het huwelijk te treden moeten binnenkort verplicht een akkoord tekenen over hun eventuele echtscheiding. Die aanbeveling doet een commissie in Groot-Brittannië die onderzoekt hoe de financiële afwikkeling van een echtscheiding kan worden versoepeld, zo zegt commissievoorzitster Elizabeth Cooke.

Het sluiten van zo'n voorhuwelijkscontract is al mogelijk, maar niet verplicht. De onafhankelijke commissie die de Britse regering aanbevelingen doet voor wettelijke hervormingen, beveelt aan dat contract wel verplicht te maken.

Het contract 'zou het mogelijk maken de financiële gevolgen van een scheiding veel beter inzichtelijk te maken', stelt voorzitster Cooke. 'We denken dat getrouwde en wettelijk samenwonende stellen over hun eigen financiële schikkingen (in geval van een scheiding) zouden moeten kunnen beslissen, zonder hun financiële verantwoordelijkheid tegen hun partner of kinderen te laten vallen', gaat ze voort. 'De maatregelen die we voorstellen, zouden koppels helpen hun financiële verantwoordelijkheden goed te begrijpen en, indien nodig, financieel zelfstandig te zijn.'

Advocaten familierecht reageren tevreden op de aanbevelingen. Het zou conflicten en kosten als gevolg van een scheiding kunnen terugdringen, luidt het.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten