vrijdag 28 februari 2014

Russische militairen bezetten vliegveld op de Krim

Pro-Russische mannen houden het parlementsgebouw in de hoofdstad Simferopol bezet. © getty.



Russische veiligheidstroepen hebben na het parlement nu ook het militaire vliegveld op de Krim ingenomen. Dat meldt het Russische persbureau Interfax. Volgens ooggetuigen omsingelden ongeveer vijftig mannen de binnenlandse terminal van de luchthaven in Simferopol.

Volgens ooggetuigen omsingelden ongeveer vijftig mannen de binnenlandse terminal van de luchthaven in Simferopol.

De gebeurtenissen op het schiereiland de Krim hebben de spanningen tussen Oekraïne en buurland Rusland geïntensiveerd. De Russen zouden gevechtsvliegtuigen naar het crisisgebied hebben gestuurd om de grens te bewaken. Lees hier meer over de situatie op de Krim: 'Opgefokte mannen en heel veel belangen: vijf vragen over de Krim'

Gevluchte president in Rusland
Rusland heeft bovendien de gevluchte president van Oekraïne Viktor Janoekovitsj onderdak verleend. Volgens geruchten zou Janoekovitsj zich in een kuuroord bevinden dat eigendom is van het Kremlin. Het sanatorium bevindt zich net buiten Moskou.

Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken wil met spoed overleg met Rusland over de gespannen situatie op het schiereiland. Iedere beweging van het Russische leger buiten hun basis zal door de regering in Kiev worden beschouwd als 'een daad van agressie'.

Secretaris-generaal van de NAVO Anders Fogh Rasmussen heeft zich op Twitter uitgesproken over de Krim-crisis. 'Ik roep Rusland op geen actie te ondernemen die spanning of misverstanden kunnen uitlokken.'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten