woensdag 26 februari 2014

Koppel adopteert drieling en wordt zwanger van tweeling

Sarah en Andy met Joel, Hannah, Elizabeth, Abigail en Andrew. © Facebook.



Een man en een vrouw uit de Amerikaanse staat Oklahoma waren in de veronderstelling dat ze geen kinderen konden krijgen en gaven zich op voor adoptie. Ze wisten toen nog niet dat ze binnen enkele maanden de trotse ouders zouden worden van vijf baby's in totaal: drie dochters en twee zonen.

Het koppel, dat geen kinderen kon krijgen, besloot te adopteren omdat een IVF-behandeling voor hen te duur was. Ze kwamen in contact met een zwangere vrouw die bereid was haar kindje af te staan. Toen Sarah de zwangere vrouw vergezelde bij de gynaecoloog voor een echografie, bleek dat er drie baby's op komst waren.

Dat vonden Sarah en Andy fantastisch: met één adoptieprocedure hadden ze meteen een uitgebreid gezin. Negen maanden geleden werden Joel, Hannah en Elizabeth geboren. Prematuur, maar in blakende gezondheid.

Twee baby's
Toen de drieling nog in de couveuse lag, kregen Sarah en Andy nog een verrassing: Sarah was toch op natuurlijke wijze zwanger geraakt. Daar hield het niet op. De eerste echo toonde niet één maar twee baby's.

Andy: 'Echt waar, we waren heel blij. Of de paniek toesloeg? Wel een beetje. Tuurlijk wel, maar we waren zeer gelukkig'. Toen de drieling acht maanden oud was, werden Abigail en Andrew geboren. Ze zijn nu acht weken oud.

Minder stress
Volgens Andy hebben ze hun tweeling te danken aan de adoptie. Hoezo? 'Wellicht heeft de succesvolle adoptie bij Sarah zoveel stress weggehaald dat ze toch zwanger kon worden'.

Sarah en Andy komen niet echt aan slapen toe, maar ze krijgen veel hulp uit hun omgeving. Vrienden en familieleden hebben om de beurt de taak op zich genomen om Sarah te helpen als Andy naar zijn werk gaat. De kinderen jagen er veertig tot vijftig luiers per dag doorheen. Deze werden tot nu toe aan het jonge gezin geschonken.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten