woensdag 26 februari 2014

Syrische regeringsleger doodt 175 rebellen

De lichamen van de omgekomen rebellen © reuters.



Het Syrische regeringsleger heeft 175 rebellen gedood. De opstandelingen liepen ten zuiden van de hoofdstad Damascus in een hinderlaag. Dat hebben de Syrische staatsmedia gemeld.

Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zouden er 70 rebellen zijn omgekomen bij de aanval. Het observatorium, dat de afgelopen drie jaar over het Sysrisch conflict rapporteert, kan het dodenaantal oplopen omdat er nog rebellen vermist zijn.

Het Syrische staatspersbureau SANA claimt dat de rebellen toebehoren aan de aan al-Qaeda-gelieerde terreurgroep al-Nusra.

Ook onderlinge gevechten
Het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten kwam vandaag met meer cijfers. Zo zijn er sinds begin dit jaar in Syrië ongeveer 3300 mensen gedood door gevechten tussen rebellengroepen.

De groepen die tegen president Bashar al-Assad strijden, vechten ook onderling. De Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS) is slaags geraakt met andere groeperingen, zoals al-Nusra Front.

De gevechten begonnen als lokale machtsstrijd en ruzies over grondgebied, maar hebben zich inmiddels verspreid naar veel gebieden waar rebellen de baas zijn.




Bron
Lees ook: Rebellen Syrië onderling slaags: 3300 doden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten