dinsdag 25 februari 2014

'Voortvluchtig gevaarlijk duo is in Duitse Gronau'

De Nederlandse politie heeft 'goede hoop' dat het voortvluchtige criminele duo snel kan worden gearresteerd. Er is een grote politieoperatie ophanden in het Duitse Gronau. De twee verdachten bevinden zich mogelijk in deze stad. Er zijn arrestatieteams, zo heeft de Duitse politie aan het AD bevestigd.

Een arrestatieteam is in gereedheid gebracht bij een volkstuintjescomplex in Gronau. Ook wordt een helikopter ingezet.

Er zou een Nederlands arrestatieteam naar Gronau onderweg zijn. De politie wil over deze berichten 'uit tactisch oogpunt' verder niets zeggen. Hij zei ook dat 'we op dit moment niet weten waar ze zitten'.

Zeer geëmotioneerd
Het gezin op de Arendsweg uit Enschede, dat gisteren werd gegijzeld door een voortvluchtig en volgens de politie levensgevaarlijk duo, is 'zeer geëmotioneerd' over de gebeurtenissen. Het tweetal, waarnaar de politie met man en macht op zoek is, nam de vader van het gezin mee in zijn eigen auto. In Ahaus, net over de grens bij Enschede, zetten zij hem uit de auto en reden weg.

Vrijdag al op camping Enschede
Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan waren afgelopen vrijdag al op het kampeerterrein aan de Oude Buurserdijk in Enschede. Een terreinbeheerder vroeg het tweetal toen te vertrekken, omdat ze niet op het naaktkampeerdersterrein thuishoorden. Dat vertelde de voorzitter van naturistenvereniging Ostana, dat het kampeerterrein aan de rand van Enschede pacht. Op het terrein is plaats voor 32 caravans. Gisteren waren er volgens de voorzitter ongeveer 15 mensen op het terrein, zo zei hij tegen de regionale omroep RTV Oost.


@anp


Nog op de IC
De man die gisteren eerder op de camping werd neergeschoten door Van der Ploeg en Bircan, is er ernstig aan toe. Hij lag vandaag nog op de intensive care in het ziekenhuis.

Voor het gezin is slachtofferhulp geregeld volgens een woordvoerder van de politie. 'De impact van het voorval is enorm.' Het gezin is ongedeerd gebleven.

Het gegijzelde gezin is voorlopig op een ander adres ondergebracht. Buurtbewoners zeggen dat de vrouw en haar twee kinderen vastgebonden werden toen het gevaarlijke duo de man van het gezin meenam. Ook zou het tweetal kleding van het gezin hebben meegenomen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten