donderdag 27 februari 2014

Toekomstvisie Ryanair: vlieg voor 10 dollar naar VS

Over een jaar of vijf jaar zouden we via vliegtuigmaatschappij Ryanair voor slechts 10 dollar (ongeveer 7,30 euro) naar de Verenigde Staten kunnen vliegen. Dat maakte de omstreden Ryanair-topman Michael O'Leary gisteren bekend.

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch zou Ryanair er in kunnen slagen om vluchten tussen de veertien belangrijkste Europese en Amerikaanse steden voor deze spotprijs op de markt te brengen. Het zou wel minstens vijf jaar duren voordat de vijftig vliegtuigen, die nodig zijn om de trans-Atlantische vluchten uit te voeren, in gebruik zouden genomen kunnen worden.

O'Leary gaf toe dat klanten extra zullen moeten betalen voor eten en bagage. 'Niet elke stoel in het vliegtuig zal overigens aan deze lage prijs verkocht worden', zegt de zakenman. 'Er zullen ook heel wat business- of premium-zitjes aan normale prijzen verkocht moeten worden.'

Michael O'Leary haalde vaker de media met zijn controversiële ideeën, zoals de verkoop van staanplaatsen op een vliegtuig, het betalen van een toiletbezoek op het vliegtuig en het gebruik van slechts één in plaats van twee piloten.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten