zondag 4 mei 2014

Groep terroristen opgepakt in verband met MH370

Twee Chinese legertoestellen op een basis in Kuala Lumpur, terug van een zoekactie ten westen van Perth. © epa.


Een groep terroristen is gearresteerd in verband met de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. De elf verdachten maken deel uit van een nieuwe terroristische groep die banden zou hebben met het terreurnetwerk al-Qaida en bomaanslagen zou willen plegen in moslimlanden.

De groep werd aangehouden in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur en de staat Kedah nadat buitenlandse veiligheidsdiensten, waaronder de FBI en MI6, hun uitvoerig wilden ondervragen over vlucht MH370.

Sommige ondervraagden zouden al hebben toegegeven aanslagen te plannen in Maleisië, maar ontkennen iets te maken te hebben met het vliegtuig dat al bijna twee maanden spoorloos is.

'Dat het vliegtuig is gekaapt door militanten staat nog steeds hoog op de lijst van mogelijkheden', aldus een medewerker van de Maleisische veiligheidsdienst. De groep verdachten, in de leeftijd van 22 tot 55 jaar, zou bestaan uit onder anderen studenten, een weduwe en zakenlui.

Het toestel van Malaysia Airlines verdween 8 maart van de radar. Sindsdien ontbreekt elk spoor van het vliegtuig dat 239 passagiers aan boord had.




Bron
Lees ook: 'Geluid opgepikt van crash vermiste vlucht MH370'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten