dinsdag 6 mei 2014

Video legt bom onder alibi Amanda Knox

Amanda Knox © reuters.



Amanda Knox heeft mogelijk gelogen over haar alibi voor de moord op haar Britse medestudente Meredith Kercher in november 2007 in het Italiaanse Perugia. De Italiaanse televisie heeft camerabeelden vrijgegeven waarop Knox mogelijk te zien is op de avond van de moord.


Knox heeft altijd met klem haar betrokkenheid bij de moord ontkend, terwijl ze vasthield aan haar alibi. Zo zou ze op de avond van de moord bij haar toenmalige vriend Raffaele Sollecito zijn geweest.

Nu heeft het Italiaanse programma 'Quarto Grado' camerabeelden vrijgegeven van die noodlottige avond. Op de beelden vlakbij het studentenhuis van het slachtoffer is mogelijk Amanda Knox te zien. De zwart-witbeelden tonen een vrouw met een jeans en een lange jas: kleren waarin Amanda Knox is gezien in de dagen na de moord.

Volgens The Times komt de vrouw twee minuten na Meredith Kercher in beeld en de manier waarop ze wandelt lijkt erg op hoe Amanda Knox beweegt.

Vingerafdrukken
Volgens het Hof van Beroep in Firenze was het Knox die in 2007 Kercher de doodsteek gaf na een ruzie over geld. De verwondingen op het lichaam van Kercher tonen aan dat ze door meerdere personen is gestoken. Bovendien zouden vingerafdrukken op Kerchers lichaam bewijzen dat ze in bedwang werd gehouden.

Zowel Knox als haar vriend Sollecito werden in 2009 schuldig bevonden, maar werden in 2011 in hoger beroep vrijgesproken. In januari van dit jaar werden ze echter weer schuldig bevonden. Knox ging opnieuw in beroep, maar weigert terug te keren naar Italië voor de zittingen.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten